Stralingsbescherming

Opfriscursussen

Opfriscursus Stralingsbescherming voor Tandartsassistenten

Course description

Doel

Het doel van deze cursus is het verkrijgen van basale kennis over stralingsbescherming voor werknemer èn patiënt bij het werken met ioniserende straling in de tandartspraktijk.  Na het volgen van deze cursus kunt het risico van röntgenstraling in de tandartspraktijk beschrijven en bent u zich bewust van de mogelijkheden om de stralingsblootstelling voor zowel de patiënt als uzelf te beperken.

 

Opzet

De opfriscursus wordt op 11 maart 2022 door de Groningen Academy for Radiation Protection (Rijksuniversiteit Groningen) fysiek verzorgd aan de hand van een cursussyllabus (ca. 32 pagina’s).  Wij zullen u deze digitale syllabus uiterlijk een week voor de cursus toezenden. Indien u een gedrukte versie van de syllabus wilt ontvangen kunt u deze tijdens de inschrijving voor een kleine meerprijs bestellen. Het programma van de middag bestaat uit twee hoorcolleges en wordt afgesloten met een online zelftoets, bestaande uit 30 meerkeuzevragen met elk drie antwoordmogelijkheden. Deelname aan de korte nabespreking van de toets is optioneel.

 

Wat verwachten wij van u?

Wij verzoeken u in elk geval de delen in de syllabus die met een zwarte streep in de kantlijn zijn aangegeven voorafgaand aan de cursus door te nemen. Van u wordt verder tijdens de opfriscursus actieve participatie verwacht onder andere blijkend uit het volledig maken van de zelftoets binnen de gestelde tijd (u mag bij de beantwoording gewoon uw syllabus gebruiken). Ook kan u tijdens de opfriscursus gevraagd worden via de chat-functie te reageren.

 

Date

11 March 2022

Time

13:00–16:30

Location address

to be announced

Price

€ 195,00

Available methods of payment

  • Factuur
  • iDEAL

Teachers

  • dr. Hielke Freerk Boersma, RUG - Groningen Academy for Radiation Protection
  • dr. Joerd van der Meer

Available seats

Enough

Deadline for registration

4 March 2022

Registration

Register now

Back to listing